top of page

IN DE MEDIA

RTLZ nieuws logo.png
rtlz_logo.png

16 april 2022

"Rowan Nijboer (34) is geen onbekende in de financiële wereld. Een goede professional om dan ook bij aan te kloppen voor de do's en dont's van beleggen. Hoe is hij met beleggen begonnen? Welke tips heeft hij voor beginnende beleggers? En heeft hij weleens goed de boot gemist? Kijk hier naar het interview met Nijboer."

Beleggen met influencers.jpg

10 april 2022

Spaargeld minder waard en beginnen met beleggen? Hier moet je op letten

Nu-nl-logo.png
Schermafbeelding 2022-05-18 072444.png

Goed met geld, Rowan Nijboer, terugblikken en vooruitkijken 155

GMG-icon-2020.png

Januari 2022- De Goed met Geld Podcast 

In tegenstelling van wat je vaak in YouTube reclames ziet, is er geen short cut naar snel geld verdienen. Rowan doet gemiddeld 100 uur onderzoek vóórdat hij een nieuw aandeel aan zijn portfolio toe voegt. Hij geeft aan dat de kwaliteit van je resultaat vaak een stuk beter is als je beleggen benaderd als iets saais en langzaams.

AD_Logo_2020.svg.png

27 januari 2022

Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat vaak ook

Aanbieders weten, dankzij alle data, precies welke doelgroepen ze wanneer moeten benaderen. Één zwak moment, en dan hebben ze je. Ze beloven veel te hoge rendementen van 20 procent per maand met magische formules om snel rijk te worden.

'

10 maart 2021

Podcasts over geldzaken

Podcasts over geld zijn een positieve ontwikkeling. Dit komt omdat je, in tegenstelling tot Instagram, via een podcast iemand echt leer kennen, zegt hij. ''je luistert soms opgeteld wel twintig uur naar iemand  en op die manier kan je goed een mening vormen.''

10 oktober 2021

''Iedereen snapt dat je het niet gaat winnen als je het ongetraind tegen bokser Mike Tyson opneemt. Toch stappen veel beleggers ongetraind in de ring'', zegt podcastmaker Rowan Nijboer.

Logo-consumentenbond-400x280_320-removebg-preview.png
Consumentenbond artikel.png
Intermediair_Logo.png

September 2021

Intermediare.png
NOS_logo.png

NOS filmde een stuk van onze training

NOS filmpje.png

Beleggen is niet voor het snelle geld, wel om grip te krijgen op jouw financiële toekomst

Succesfactor.jpg
SallandsOndernemersMagazine_198x80_WEB.png

Het is een situatie die velen ongetwijfeld herkennen. Ergens in je leven word je gegrepen door iets dat je niet meer loslaat. De een ziet een nieuwe sportieve uitdaging, terwijl een ander zich helemaal verliest in een nieuwe hobby. Het laatste overkwam Rowan Nijboer.

De Spaarpodcast - Rowan Nijboer, de Nederlandse Warren Buffett

Juli 2021 

Rowan Nijboer, die ik met een knipoog, de Nederlandse Warren Buffett noem is host van de podast Beleggen met Rowan Nijboer. Hij belegt al bijna 10 jaar serieus en weet hier de index mee te verslaan (gemiddeld 15,6% rendement). In deze aflevering hoor je meer over wie hij is, hoe hij dit doet en wat nu echt belangrijk is als het aankomt op aandelen uitzoeken.

4118504-1639907559567-6a17e82179ce3-scaled.jpg.webp

"Let op, geld sparen kost straks geld!"

Trouw_logo.png

9 september 2019​ - Trouw

"Het gaat ook in tegen alle economische wetten. In de boekjes staat dat je een hogere rente krijgt als je geld uitleent met meer risico of voor een langere duur. Je leent 100 euro uit en vangt na een jaar bijvoorbeeld 105 euro. Wat nu ­gebeurt, is dus totaal omgekeerd aan wat we gewend zijn."

Goed met geld, Beleggen in aandelen met Rowan 056

Februari 2020- De Goed met Geld Podcast 

Een groot deel van Rowans geld was belegd vlak voor de financiële crisis. Toen de beurzen onderuit gingen was zijn eerste gevoel te vluchten. Uit angst je aandelen verkopen is echter niet verstandig. Sterker nog, als het bloed door de straten loopt moet je bijkopen. 

GMG-icon-2020.png
RTL_Z_logo_2015.png

RTLZ Scholenstrijd

3 juli 2019 - De Stentor

Wie deze woensdagochtend naar de zakelijke zender RTLZ kijkt, kan live  meemaken hoe de beleggingsklas van leraar Rowan Nijboer uit Deventer de gong luidt om de dagelijkse beursdag in Amsterdam te openen. 

Telegraaf.svg.png

Belegger houdt vaart op Damrak

3 juli 2019

Telegraaf%20scholenstrijd_jpg_edited.jpg
De-Stentor.png

Beleggende economiedocent uit Deventer leidt twee klassen naar de top in landelijke scholierenstrijd

download.jpg

3 juli 2019​  - De Stentor

Wie deze woensdagochtend naar de zakelijke zender RTLZ kijkt kan live  meemaken hoe de beleggingsklas van leraar Rowan Nijboer uit Deventer de gong luidt om de dagelijkse beursdag in Amsterdam te openen. De economie-examenklas van Het Vlier behaalde het hoogste rendement met een fictieve ton, in zes weken tijd. De beleggingsclub, van dezelfde school, en dezelfde beleggende docent werd tweede, vertelt Rowan Nijboer bescheiden.

Hoofboschprijs voor scriptie over valuebeleggen

Rowan nijboer heeft de Hoofboschprijs 2015 gewonnen voor zijn scriptie 'Combining Value and Capital Return Strategies'.

"Het onderzoek bevestigt volgens de jury dat beleggen in ondergewaardeerde aandelen van waardebedrijven met een goed track record rendabeler is dan beleggen in aandelen van ondernemingen waarvan de markt hoge groeiverwachtingen heeft."

hoofbosch.jpg
download.png

Scriptie van Rowan lezen?
Combining Value and Capital Return Strategies

FEB Student Rowan Nijboer Best Dutch Student Stock Trader
Rijksuniversiteit Groningen - 11 december 2009

tradertrophy.jpg

"At the finals of the Traders Trophy 2009, IBM pre-master student Rowan Nijboer of the FEB came in second best overall (and best Dutch student trader) out of 650 other students. The finals of this stock market trade simulation game took place at NYSE Euronext at Beursplein 5 in Amsterdam, last Thursday 3 December. Rowan received 500 euro in cash prize money and a summer traineeship at equity and options market leader All Options."

bottom of page