top of page

Over Rowan

Beleggen is mijn passie

Flashback-67.jpg

Ik hou me er al meer dan 18 jaar op een dagelijkse basis mee bezig. In het begin was dat vooral door veel erover te lezen en door te proberen (en veel leergeld te betalen). Later heb ik ook mijn studiekeuze aan laten sluiten bij mijn passie en ben ik International Financial Management gaan studeren aan de Universiteit. Aldoende heb ik me zo jaren verdiept en ben ik vooral voor mezelf bezig geweest om te beleggen en deze mooie wereld te begrijpen.

Langzaamaan kwam bij mij het besef dat er in deze complexe wereld van mogelijkheden en lastige terminologie, mooie kansen liggen voor iedereen. Zo groeide bij mij het geloof dat iedereen kan beleggen. Nu helpt het dat ik naast belegger ook part-time docent economie ben. Zo ben ik begonnen met het geven van beleggen als keuzevak op school. Zo kon ik de wereld van beleggen makkelijk en toegankelijk maken voor meer mensen. Deze vertaalslag lukte goed en inmiddels is het gaaf om te zien dat al best veel studenten begonnen zijn met beleggen.

Bekijk hier mijn aanbod
Flashback-58.jpg

Nu is het tijd voor de volgende stap. Ik wil beleggen voor nog meer mensen toegankelijk maken. Ik vind dat het onnodig complex wordt gemaakt door de financiële industrie. Dat zit hem alleen al bijvoorbeeld in het gebruik van de moeilijke termen. Daarnaast snoept de financiële industrie onnodig geld af van je vermogen, maar laten ze vaak niet de prestaties zien om dit te rechtvaardigen. Sterker nog, de prestaties die zij laten zien, zijn vaak zelfs niet beter dan prestaties die je zelf kunt behalen. Dit komt vaak door tegengestelde belangen tussen de financiële partijen en de klant. Dit voelt voor mij niet eerlijk. Daarom wil ik laten zien dat beleggen in aandelen simpel en leuk is. Bovendien als je belegt voor de lange termijn kan je vrij eenvoudig een prima rendement halen tegen lage risico's. Hoe je dat doet laat ik in mijn online cursus zien.

Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn

Vanuit mijn passie voor beleggen en vanuit het geloof dat beleggen niet moeilijk hoeft te zijn, is het mijn missie om meer mensen te helpen om te beleggen in aandelen. Ik wil laten zien dat het niet moeilijk is om zelf te doen. Bovendien scheelt dit flink in de kosten die je anders moet betalen om het door een professional te laten doen. Zoals je hopelijk leest in het bovenstaande stuk ben ik enthousiast om mijn kennis te delen en hoop ik dat ik jou kan helpen om zelf mooie rendementen te behalen in de toekomst.

Mijn grote passie

Flashback-01.jpg
Flashback-23.jpg
Lees hier meer over mijn beleggingsfilosofie.

Toen ik een jaar of 15 was werd mijn eerste interesse in beleggen gewekt. Het begon met het bekijken van de beurskoers op teletekst. Vol verwondering keek ik naar de fluctuaties in de koers. In mijn nieuwsgierigheid om te snappen hoe die fluctuaties werkten, begon ik te lezen over beleggen. Toen, in 2007, nam ik de eerste stappen voor beleggen en investeerde ik wat geld in aandelen. Helaas betaalde ik vooral leergeld en was de financiële crisis een harde leermeester. Mijn kennis was op dat moment te oppervlakkig en daar betaalde ik voor.

Totdat ik kennis maakte met de beleggingsfilosofie van Warren Buffett, het zogenaamde ‘Value Investing’, oftewel waardebeleggen. Door deze filosofie vielen voor mij een heleboel puzzelstukken op hun plek. Vanaf dat moment begon ik aandelen als bedrijven te zien en niet meer als onderdeel van een koers die je tevergeefs probeert te snappen, maar nooit echt kunt voorspellen.

Mijn studie & rendement

Inmiddels heb ik meer dan 10.000 uur (waarde)beleggen bestudeerd en is het mijn grote passie. Deze passie heeft me ook gedreven in mijn studiekeuze. Zo heb ik een dubbele master behaald; International Financial Management (cum laude) & International Business Management, met als afstudeerscriptie het onderwerp waardebeleggen: “Combining Value and Capital Return Strategies”. Met mijn scriptie heb ik zelfs een mooie prijs gewonnen, de Hoofboschprijs. Hoewel ik nooit ben uitgeleerd op het gebied van beleggen, werpt het inmiddels zijn vruchten af. Het afgelopen jaar heb ik een rendement behaald van 30,2%. Belangrijker is het om te kijken naar het rendement op de lange termijn. Over de afgelopen negen jaar heb ik een gemiddeld rendement per jaar behaald van 15,6%.

Rowan zijn

Beleggingsfilosofie

Mijn beleggingsfilosofie is gebaseerd op wat ze in de beleggingswereld 'waardebeleggen' noemen. Waardebeleggen betekent dat ik kijk naar de beurskoers van een aandeel en dat vergelijk met de waarde die ik voor het aandeel heb bepaald. Staat de beurskoers ruim onder de door mij bepaalde waarde, dan is het aandeel koopwaardig. In normaal Nederlands, ik wil € 0,50 betalen voor een aandeel dat € 1 waard is.

 

Hoe werkt mijn beleggingsfilosofie?

Wanneer de beurskoers lager ligt dan de waarde die ik heb ingeschat, is er een grote kans dat het aandeel in de komende tijd zal stijgen. Dat betekent dat er gemiddeld een mooi rendement te behalen valt.

Laptop Work
Flashback-06.jpg
Flashback-36.jpg
Wil jij een betere belegger worden?

Om dit rendement te behalen hanteer ik de volgende 4-traps raket:

✓ beleg alleen in bedrijven die je begrijpt

✓ koop sterke bedrijven met groeimogelijkheden

✓ aangestuurd door geweldig management

✓ betaal niet te veel

*Uiteraard is dit slechts een startpunt.

Wil jij ook een betere belegger worden?

In mijn Online Training Aandelen Selecteren leer ik je hoe jij zelf aandelen kan selecteren zoals de topbeleggers dat ook doen. Ik leer je de lessen die zij toepassen om tot hun toprendementen te komen. Geen manier om snel rijk te worden, maar een manier waarop je jouw geld leert beleggen door het selecteren van aandelen die het op de lange termijn goed doen. Zo leer jij een stabiele beleggingsportefeuille op te bouwen, waarmee jij jouw vermogen op de lange termijn kan laten groeien, tegen lage risico's.

Meer informatie over de online training
Money
bottom of page