top of page
009PTF_9197-3.jpg

Rowan Nijboer

Beleggen toegankelijk maken voor iedereen

Gezien in:

Logo Trouw.JPG
Consumentenbond-1.png
RTL_Z_logo_2015.png
1280px-NOS_logo.svg.png
1037-12272d8b5f34370a29dc3844885d7c23.png
Telegraaf.svg.png
EW-logo_c2df.png

Beleggen is voor mij de mooiste bijzaak van de wereld, het is een fantastisch spel om te spelen. Ik wil jou als belegger helpen met het ontwikkelen van een strategie en systeem die naadloos aansluiten bij jou behoeftes. Dit doe ik door het delen van mijn inzichten in mijn wekelijkse brief, video's, podcast, mijn boek, en gedurende trainingen. Ook brengen we gelijkgestemde beleggers samen in mijn lidmaatschap

4.7 beoordeling van 54 beoordelingen

Unknown-6.png

Maarten Ijkelenstam

five-5-star-rank-sign-illustration-free-vector.jpg

Naast een goede beleggingtrainer is Rowan Nijboer ook heel menselijk. Veel andere sites/coaches die een community hebben zijn erg massaal en hebben geen oog voor de individuen. Rowan is altijd persoonlijk benaderbaar bij vragen.

1F09DA55-C723-4198-9F1B-77EF07B4E7BE-684x1024.jpeg

Janneke vd Brink

five-5-star-rank-sign-illustration-free-vector.jpg

Rowan is verslaafd aan zijn vak, dat zie je aan alles. Hij doet er alles aan om zijn kennis op je over te brengen, echt een aanrader voor iedere belegger. De passie spat er vanaf en daarnaast is Rowan heel benaderbaar en toegankelijk

unnamed-2.png

Gert-Jan D.

five-5-star-rank-sign-illustration-free-vector.jpg

Ik volg sinds april zijn lidmaatschap met veel plezier. Ondanks dat ik al kennis van aandelen had heeft Rowan met al zijn kennis van zaken, tips en tricks, handvaten en humor ervoor gezorgd dat ik een nog zelfstandige belegger ben.

WhatsApp Image 2022-12-14 at 6.50.05 PM (1).jpeg

Mijn beleggings filosofie 

Misschien ken je Warren Buffett. De beste belegger ter wereld. Buffett is een waarde belegger. Ik ben zeker geen Buffett maar ik ben wel een waarde belegger in hart en nieren.

 

Bij waarde beleggen vergelijk je de beurskoers met de daadwerkelijk waarde van een aandeel. De koers is de prijs je betaalt maar dat hoeft niet gelijk te zijn aan de waarde. Simpel gezegd wil je 50 cent betalen voor iets wat een één euro waard is. Zolang je minder betaald dan de waarde is de kans groot dat de koers op den duur richting de daadwerkelijke waarde zal stijgen.

 

Mede geïnspireerd door de lessen van andere goeroe beleggers als Guy Spier, Bill Ackman, Joel Greenblatt en Mohnish Pabrai kreeg mijn eigen strategie langzaam vorm over de jaren. In een zeer simpele vorm probeer ik de volgende 4 vragen te beantwoorden. Als het antwoord op de 4 vragen ‘JA’ is dan is de kans op succes een stuk groter.

 

1. Begrijp ik het verdienmodel?

2. Beschikt het bedrijf over een competitief voordeel?

3. Wordt het bedrijf geleid door fenomenaal management?

4. Betaal ik een eerlijk prijs?

065PTF_9370-3.jpg

Het ultieme beleggersboek

In 2022 verscheen mijn eerste boek 'Aandelen Selecteren als een Pro' waarvan inmiddels 3.000+ exemplaren zijn verkocht. In dit boek ga ik dieper in op bovenstaande vragen en help ik je bij het voorkomen van dure fouten door 30+ praktijkvoorbeelden te delen. 

mockup-of-a-paperback-book-over-a-customizable-surface-30931.png

Hoe het begon...

Mijn pa zette me op mijn 15e voor de tv en liet de beurskoersen zien op teletekst. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik was gefascineerd door het concept dat je je geld voor je kon laten werken. Je kon geld verdienen door niks te doen. Dit laatste bleek een misvatting.

 

Op mijn 18e begon ik met mijn eigen geld te beleggen in aandelen. Geld verzamelt met bijbanen op de akkers en de krantenwijk. Ik kocht onder meer aandelen SNS Reaal vlak voor de financiële crisis in 2008.

 

Dat was een erg pijnlijke ervaring. Ik begon van alles en iedereen de schuld te geven van deze deceptie. Bijvoorbeeld de CEO van SNS. De CEO had me immers verteld dat SNS een Nederlandse bank is en de financiële problemen zich in Amerika afspelen. Bovendien betalen we een mooi dividend. En banken zijn toch veilig?

 

Achteraf terugkijkend was ik vooral heel dom. Ik had zelf niet goed onderzoek gedaan en vertrouwd op de mening van anderen. Op de één of andere manier triggerde dat mijn interesse. Hoe kan het dat mijn geld zo snel verdampte?

 

Ik ging onder meer op de Universiteit Finance studeren om hierachter te komen. Ik ontdekte langzaam wat werkt en wat niet werkt op de beurs. Bovenal leerde ik de afgelopen 20 jaar veel uit de 500+ boeken die ik las over beleggen.

"At the finals of the Traders Trophy 2009, IBM pre-master student Rowan Nijboer of the FEB came in second best overall (and best Dutch student trader) out of 650 other students. The finals of this stock market trade simulation game took place at NYSE Euronext at Beursplein 5 in Amsterdam, last Thursday 3 December. Rowan received 500 euro in cash prize money and a summer traineeship at equity and options market leader All Options."

Mockups en afbeeldingen website.png
Rowan best dutch student stock trader.webp

Best Dutch Student Stock Trader (2009)

Beleggen werd mijn grote passie. Het is voor mij de mooiste bijzaak van het leven en ik heb het geluk gehad dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Het leuke is dat de meeste hobby’s geld kosten maar dat beleggen als hobby je juist geld oplevert.

Overigens kan je ook makkelijk geld verliezen als je de verkeerde dingen doet. Bovendien gaat de beurs op de korte termijn alle kanten op. Op de lange termijn gaat de beurs echter omhoog. Als je hier bent omdat je denkt snel rijk te kunnen worden met beleggen kan ik je niet helpen. Ik geloof dat hier geen magische formule voor is. Beleggen maakt je rijk maar alleen op de lange termijn zolang je geen domme dingen doet.

 

De afgelopen 12 jaar behaalde ik door te beleggen in aandelen een gemiddeld rendement van 13,3% per jaar.

WhatsApp Image 2023-01-09 at 19.42.38.jpeg
Anchor 1
Mijn beleggingsfilosofie

Mijn inzichten ontvangen?

Wil je elke zondag geïnspireerd worden door mijn beleggersbrieven, schrijf je dan hier in en ze rollen elke zondag zo je inbox in!  4000+ beleggers gingen je al voor

mockup-of-an-iphone-12-pro-in-a-customizable-setting-5009-el1-2.png
bottom of page