top of page

8 boekentips voor beleggers in 2022

Boeken zijn geweldig om een betere belegger te worden. Deze 8 boeken helpen jou als belegger te ontwikkelen in 2022. De beleggingsboeken staan in willekeurige volgorde.


📗 1. How to avoid a climate disaster van Bill Gates.

Het meest volledige boek dat ik ooit las over klimaatverandering en hoe we als mensheid onszelf kunnen redden. Er is veel kritiek op Gates, vooral van complotdenkers. Maar iemand die vrijwillig zijn leven wijdt aan de wereld een betere plek maken is een held.


📗 2. Power Play van Tim Higgins.

Higgins schrijft het fascinerende verhaal over de strijd en opkomst van Tesla en Elon Musk. Het is geen toeval dat bedrijven met een founder aan het roer 3x zo goed presteren.


📗 3. Nothing but Net van Mahaney.

20 jaar werkzaam als techanalist. Heel gaaf om een inside kijkje in de tech sector te krijgen met wijze lessen. In het voorjaar geven we hier een uitgebreide training over, hou de website in de gaten.


📗 4. Richer, Wiser Happier van William Green.

Waarschijnlijk het beste beleggingsboeken wat niet over beleggen gaat dat ik de afgelopen 5 jaar heb gelezen. In het boek bestudeert hij de beste beleggers ter wereld en hoe meditatief ze leven.


📗 5. De nieuwe keizer van Ties Dams.

Een prachtig boek over China en de keizer Xi Jinping.


📗 6. Ask your developer van Jeff Lawson.

Lawson is de CEO en oprichter van 1 van de meest innovatieve techbedrijven ter wereld (Twilio). Het boek gaat over hoe je als bedrijf (en belegger) succesvol om gaat met je programmeurs.


📗 7. Amazon ontketend van Brad Stone.

Over de lelijke en mooie aspecten van misschien wel het machtigste bedrijf van deze planeet.


📗 8. Great Mental Models van Farnam Street.

Over hoe je leert denken vanuit mentale modellen. Essentieel voor succes in het leven. Barbara Brommer en ik bespraken het boek in podcast aflevering #109.

Comments


Wekelijks mijn inzichten ontvangen

Gemakkelijk een betere belegger worden?

Samen met 5.000+ lange termijn beleggers ontvang je mijn inzichten van die week, beleggerslessen, opvallende gebeurtenissen op de beurs en nog veel meer. Allemaal met het doel om jou een betere belegger te maken,  meld je hieronder helemaal gratis aan. 

 Inschrijving gelukt! Je kunt dit bericht nu sluiten 

mediamodifier_image-101.png
bottom of page