top of page

De beste aandelen voor de lange termijn (>10 jaar)

De beste aandelen voor de lange termijn? We ontvangingen ruim 170 inzendingen van leden. Ik voeg ook mijn bedrijf voor de lange termijn toe. Lees snel verder om te zien welk bedrijf ik kies.


"If you aren't thinking about owning a stock for 10 years, don't even think about owning it for 10 minutes." - Warren Buffett

Buffett heeft uiteraard gelijk. Daar waar de massa aandelen vaak maar een paar maanden in bezit heeft denkt Buffett in decennia. En dat is het spel dat je wilt spelen. De blik op de lange termijn maakte Buffett succesvol. Maar Warren heeft een groot nadeel.


Vroeger kon hij kiezen uit tienduizenden beursgenoteerde bedrijven. Nu slechts uit zo'n 100 stuks volgens mijn eigen schattingen. Er zijn namelijk 100 bedrijven met een marktkapitalisatie groter dan $132 mld.


In bedrijven die kleiner zijn kost het een eeuwigheid om een 10% belang op te bouwen. En dan heeft Warren pas $13,2 mld gealloceerd. En Berkshire kan geschoond per jaar wel zo'n $50 mld winst maken. Alleen in de allergrootste bedrijven kan Buffett echt geld alloceren. Het is dan ook geen toeval dat als Warren eindelijk een groot bedrijf aantrekkelijk vindt hij de bazooka tevoorschijn haalt. Dat deed hij fenomenaal met Apple waar hij nu $174 mld in heeft zitten. Dat is geen wisselgeld.


Jij als particulier hebt dit grote nadeel niet. Jij kan kiezen uit tienduizenden bedrijven. We vroegen op Instagram en in de community welke 3 bedrijven jullie zouden kiezen om voor de komende 10 jaar vast te zetten. The Buffett way dus.


De beste aandelen voor de lange termijn

Hieronder hebben we de 170 inzendingen verzameld in een grafiek. Om het overzichtelijk te houden hebben we alleen bedrijven uitgelicht die het vaakst zijn genoemd. Dus hoe hoger het percentage hoe vaker genoemd door jullie.1. ASML - 11.7%

2. Microsoft - 11.1%

3. Amazon - 9.3%

4. Salesforce 6.8%

5. LVMH - 4.9%


Het doet me goed dat jullie zoveel topbedrijven kozen. Kwaliteit is wat er over blijft als je mensen ver vooruit laat denken. Dan valt de ruis weg. Dan vallen de goudzoekers weg.


Uiteraard staan er veel bekende namen in. Dat is het gevolg als je maar 3 bedrijven mag kiezen voor een 10-jaars periode. Je kiest dan snel voor grote namen met een bewezen moat en trackrecord. Dan valt die parel van een smallcap die je misschien in de portefeuille hebt net buiten de boot. En alhoewel smallcaps erg aantrekkelijk kunnen zijn zitten er gemiddeld ook vrij hoge risico's. Dus ik neem het je niet kwalijk.


Voor Buffett zijn veel van deze bedrijven smallcaps. Hij kan maar in 14 van deze 29 topbedrijven beleggen. Dan valt de helft gewoon af. Voor jou valt er nog wat te kiezen, dat is je unieke voordeel op de professionals en Buffett.


Naast de gevestigde orde van kwaliteitsbedrijven uit bovenstaande grafiek. Blijven we met de community ook speuren naar smallcap parels.


Mijn aandeel voor de lange termijn 👜

Een naam die ik nog wel aan dit rijtje durf toe te voegen is Hermès. Afgelopen week hebben we een deep dive analyse gemaakt voor de leden. En dit bedrijf verdient wat mij betreft een topnotering in deze grafiek. Hermès ademt in alles kwaliteit en een langetermijnvisie. Precies wat ik als belegger graag zie.


En ik hou er persoonlijk van om de boel om te draaien. Hoe groot is de kans dat je geld verliest de komende 10 jaar met een aandeel. Met Hermès is dit vrijwel onmogelijk. En dat is ook wat waard. De deep dive staat  voor de leden klaar in onze app en op het trainingsplatform. Of check één van de andere 19 deep dives over bedrijven uit de bovenstaande grafiek die we al eerder analyseerden.Kommentare


Wekelijks mijn inzichten ontvangen

Gemakkelijk een betere belegger worden?

Samen met 5.000+ lange termijn beleggers ontvang je mijn inzichten van die week, beleggerslessen, opvallende gebeurtenissen op de beurs en nog veel meer. Allemaal met het doel om jou een betere belegger te maken,  meld je hieronder helemaal gratis aan. 

 Inschrijving gelukt! Je kunt dit bericht nu sluiten 

mediamodifier_image-101.png
bottom of page