top of page

De bubbel van Fastned?


Een tijdje geleden schreef ik in mijn nieuwsbrief al over de twee waarderingsmethoden die ik inmiddels in een podcast heb besproken. Methoden die aantonen of aandelen als categorie hoog gewaardeerd zijn of niet. In de podcast die ook hieronder staat bespreek ik ook of er sprake is van bubbelvorming. Zoals we dat onder andere bij de dotcom crisis hebben gezien. Via dit bericht wil ik je alvast wat vertellen over de bubbel. Beurzen staan wereldwijd op recordstanden. Heel Nederland is afgelopen jaar begonnen met beleggen. De parallellen met de internetbubbel uit 2000 zijn snel gelegd. Ook toen spoten aandelen omhoog. Tot het moment dat de bubbel barste en de Nasdaq in korte tijd met 75% daalde.


In deze podcast kijken we naar 2 indicatoren die aangeven hoe aandelen als categorie gewaardeerd zijn. In het verleden waren deze indicatoren goede voorspellers voor toekomstige rendementen. Kunnen we nu weer met behulp van deze indicatoren de toekomst voorspellen? En wat betekent dit voor de belegger.


In het tweede deel bespreek ik namelijk bubbelvorming aan de hand van een voorbeeld over Fastned. Je kent het bedrijf van de knalgele elektrische laadstations langs de Nederlandse snelwegen. De beurskoers schoot dit jaar in een laadbeurt van €10 naar €70. Is er sprake van een bubbel?

Luister de podcast hier


Zelf aandelen leren waarderen? Wil je zelf op een fundamentele manier aandelen waarderen? Bekijk dan ons Membership. Het komt in een begeleide variant (VIP) en in een variant waarbij je zelf aan de slag gaat (DIY). De nieuwe ronde van het VIP Membership start 1 maart. Als je hier aan mee wilt doen zou ik niet te lang wachten. Inmiddels zijn 21 van de 25 plekken gevuld.

Met beleggende groet, Rowan Nijboer Ps. Ben jij geïnteresseerd om meer te weten te komen over beleggen? Op zaterdag 6 maart organiseren wij een online masterclass. Check deze link voor meer info.

Deze Masterclass is geschikt voor iedere belegger die zijn kennis wil verdiepen. Die meer rendement uit zijn huidige portefeuille wil halen. Maar ook voor de belegger die zijn aandelenportefeuille slimmer wil vormgeven.


Commentaires


Wekelijks mijn inzichten ontvangen

Gemakkelijk een betere belegger worden?

Samen met 5.000+ lange termijn beleggers ontvang je mijn inzichten van die week, beleggerslessen, opvallende gebeurtenissen op de beurs en nog veel meer. Allemaal met het doel om jou een betere belegger te maken,  meld je hieronder helemaal gratis aan. 

 Inschrijving gelukt! Je kunt dit bericht nu sluiten 

mediamodifier_image-101.png
bottom of page