top of page

5 x Waarom het slim is om te beleggen

Wil je beleggen maar weet je nog niet zeker of het wat voor jou is? In deze blog geven we je 5 redenen die laten zien waarom beginnen met beleggen een goed idee is.


#1 Een goed alternatief voor het pensioen

Je zit lekker buiten en geniet van de warme zonnestralen in je gezicht, met een lekker drankje in je hand. De vogels fluiten om je heen, de dag strekt zich voor je uit en je hebt nog niet besloten wat vandaag jouw aandacht krijgt. Dat hoeft ook niet, want je geniet van jouw zorgeloze pensioen, waar je de dagen van hard werken en de bijkomende stress achter je hebt gelaten. Een fijn scenario voor iedereen die nu hard aan het werk is en de stress van alledag ervaart.


Helaas is steeds vaker in het nieuws dat er tekorten zijn in de pensioenen en is het nog de vraag of er straks ook een mooi pensioen voor jou is weggelegd. Dat risico wil je niet nemen. Een mooi alternatief hiervoor biedt beleggen. Met beleggen kun je zelf jouw financiële situatie in de hand nemen. Zo kun je zelf een appeltje voor de dorst opbouwen en weet je zeker dat je op een mooie leeftijd kunt genieten van welverdiende rust. Wie weet kun je zelfs wel eerder met pensioen!


#2 Meer rendement dan op de spaarrekening

Negatieve spaarrente is een hot item op dit moment. Het idee dat we moeten betalen voor geld op onze spaarrekening, dat we met hard werken daar hebben neergezet, is absurd. Toch zou het zo maar kunnen dat het in de komende jaren werkelijkheid wordt. Een mooi alternatief is beleggen. Zo kun je jouw geld veilig wegzetten en zelfs geld verdienen, in plaats van toeleggen.


#3 Profiteren van waarde die wordt gecreëerd

Beleggen is niet zo maar je geld ergens neerzetten. Je investeert in een bedrijf en koopt als het ware een stukje eigendom. Het voordeel daarvan is dat je profiteert van de waarde die het bedrijf creëert. Een bedrijf streeft er altijd naar om nog winstgevender te zijn en hun klanten nog beter te bedienen. Dat resulteert uiteindelijk in een verhoging van de waarde en dat zie je terug in de beurskoers. Daar profiteer jij weer van als belegger!


#4 Dividend is your friend

Als je belegt in aandelen hoef je het niet alleen te hebben van een stijging in de beurskoers. Er zijn veel bedrijven die ieder jaar dividend uitbetalen aan hun aandeelhouders. Dividend is de uitkering van een deel van de winst die het bedrijf heeft gemaakt aan de aandeelhouders. Als je slim belegt weet je bijna zeker dat je in ieder geval elk jaar de dividend uitkering hebt en deze kan behoorlijk oplopen. Zo profiteer je dus extra van hoe goed een bedrijf het doet! 


#5 De risico's op de lange termijn zijn lager dan je denkt 

Misschien hebben we de mooiste voor het laatst bewaard. Sommige mensen hebben een beeld bij beleggen alsof het alle kanten op kan gaan, alsof het naar gokken neigt. Maar doordat er wel degelijk waarde ten grondslag ligt aan beleggen (zie #3) is dat helemaal niet het geval. Op de lange termijn zijn de risico's relatief laag en stijgt de algehele waarde van de beurzen.


Conclusie

Ik moedig je aan om te beginnen met beleggen. Op de lange termijn is het een hele mooie investering van je geld als je het verstandig doet. Zo bouw je een mooi bedrag op voor je pensioen voor later, of voor een andere droom die je wellicht hebt. Bovendien werkt je geld ook nog eens voor je, doordat de waarde op de lange termijn toeneemt. 


Ik wil benadrukken dat het hierbij om beleggen op de lange termijn gaat. Wat is de lange termijn? Als je jouw geld 5 jaar kan missen zit je redelijk goed, maar het mooiste is als je belegt met geld dat je niet nodig hebt binnen de komende 10 jaar.


Vind je het leuk om meer te leren over deze onderwerpen? In onze Online Cursus beleggen leg ik het uitgebreid uit zodat je met een vertrouwd gevoel kan beginnen met beleggen. Wil je in 1 dag leren hoe jij zelf een topbelegger wordt? Kom naar mijn Masterclass.
Comments


Wekelijks mijn inzichten ontvangen

Gemakkelijk een betere belegger worden?

Samen met 5.000+ lange termijn beleggers ontvang je mijn inzichten van die week, beleggerslessen, opvallende gebeurtenissen op de beurs en nog veel meer. Allemaal met het doel om jou een betere belegger te maken,  meld je hieronder helemaal gratis aan. 

 Inschrijving gelukt! Je kunt dit bericht nu sluiten 

mediamodifier_image-101.png
bottom of page