Hoe bereken ik mijn rendement

Naar aanleiding een mail, waarin ik vertelde over mijn rendement over 2020, kreeg ik de vraag hoe ik mijn rendement precies bereken. Ik heb speciaal daarom een video gemaakt waarin ik uitleg hoe ik mijn jaarrendement bereken. Wil jij weten hoe jij jouw rendement kan berekenen of ben je nieuwsgierig hoe ik dat doe? Bekijk dan de video hieronder.


Ik bespreek in de video onder andere: > Waarom ik mijn rendement alleen jaarlijks bereken > Hoe ik om ga met een cash positie ten opzichte van de aandelenpositie > De berekening voor bijstortingen en/of onttrekkingen


In de video heb ik het niet over dividend. Daarom de korte toelichting hier. > Dividend, reken ik mee als rendement. Immers het is rendement. Een slimme beleggingsstrategie zoekt de manier om het meeste rendement te behalen met het geïnvesteerde geld. Daar hoort dividend ook bij.

Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Meld je direct aan via: https://www.rowannijboer.nl/nieuwsbrief Met beleggende groet, Rowan