top of page

Kan je rijk worden met daytraden?

Wie wil dit nou niet? Op je laptop in een tropisch paradijs geld verdienen en rijk worden met daytraden. Veel daytrade adverteerders op sociale media beloven dit soort sprookjes. Vooral jongeren zijn logischerwijs gevoelig voor dit snelle geld en worden massaal bestookt met ads. Kan je rijk worden met daytraden? Wat zegt de wetenschap over daytraden?


Rijk worden met daytraden

Professor Barber (2004) van de Universiteit van California deed onderzoek naar de rendementen van 130.000 daytraders en kwam tot de conclusie dat maar liefst 80% van alle daytraders geld verliest.


Ja je leest het goed, niet alleen magere rendementen maar zelfs het verliezen van geld. In een vervolgonderzoek tonen Barber & Lee (2013) aan dat meer dan 99% van alle daytraders belabberd slechte rendementen maakt.


Hoe kan traden zo slecht rendeert?

1) Daytraders maken door veel te handelen veel transactiekosten wat ten koste gaat van het rendement.

2) Daytraders overschatten hun eigen kwaliteiten. Daytraders verwachten met weinig moeite snel rijk te worden. Daarom lijkt het ook zo aantrekkelijk.


Het leven werkt helaas anders. Gemiddeld krijg je in je leven ongeveer wat je verdient. Hopen op snelle rijkdom zonder enige moeite is vrijwel altijd een illusie.


Succesvol beleggen vergt studie en geduld. No pain, no gain.


Conclusie: kan je rijk worden met daytraden

Ps. In de podcast hebben we een aantal keer de oproep gedaan om in gesprek te gaan met een succesvolle particuliere daytrader. We willen graag alle beleggingsvormen bespreken. Die oproep staat nog steeds. Kan je rijk worden met daytraden? Ja, maar dat is voor 99% van de traders niet weggelegd.

Comments


Wekelijks mijn inzichten ontvangen

Gemakkelijk een betere belegger worden?

Samen met 5.000+ lange termijn beleggers ontvang je mijn inzichten van die week, beleggerslessen, opvallende gebeurtenissen op de beurs en nog veel meer. Allemaal met het doel om jou een betere belegger te maken,  meld je hieronder helemaal gratis aan. 

 Inschrijving gelukt! Je kunt dit bericht nu sluiten 

mediamodifier_image-101.png
bottom of page