top of page

Mijn beleggingsstrategie én de drie bekendste uitgelegd!

Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn, toch lijkt het in onze aard te zitten om zaken moeilijker te maken dan ze zijn. Dit wordt gestimuleerd door ons eigen onderwijssysteem. 


Op de universiteit leerde ik theorieën als de 'efficiënte markt hypothese'. Zo efficiënt is die aandelenmarkt niet beste professoren. Wel heb je een beleggingsstrategie nodig om die markt te verslaan. Ik geef je de mijne!


Inhoud


 

In het kort: Beleggen is simpel. Alleen maken we het te moeilijk. In vier stappen kan je beter beleggen, ik leg ze hieronder uit. Nog te moeilijk? Dan geef ik je mijn checklist om betere beslissingen te maken, dan versla ook jij de indexen!

 
Mijn beleggingsstrategie

Waarom is een beleggingsstrategie belangrijk?

Om goede rendementen te behalen en je aan een plan te houden is een beleggingsstrategie belangrijk. Ik deel drie strategieën die voor veel beleggers werken.


Drie bekende beleggingsstrategieën

  • Waardebeleggen 

  • Groei aandelen

  • Dividend aandelen 

Dit zijn de bekendste strategieën om te beleggen. Ik zal ze iets verder toelichten.


Waardebeleggen

Hierbij kijk je naar de intrinsieke waarde van een onderneming. Je koopt bedrijven met een lage koers-winstverhouding. Door ondergewaardeerde bedrijven te kopen, behaal je een beter dan marktgemiddeld rendement. Hier meer over deze strategie.


Groei aandelen

Bij groei aandelen ligt de winst in de toekomst. Ook hierbij kijk je naar de intrinsieke waarde van een onderneming. Vaak maak je een scenario-analyse om de waarde te bepaling. Een koers-winstverhouding werkt niet omdat deze bedrijven veelal nog geen winst maken.


Dividend aandelen

Zoals de naam al verklapt beleg je hierbij in dividend aandelen. Dat kan lucratief zijn. Ze betalen vaak een stabiel dividend waardoor je automatisch belegt in winstgevende bedrijven. Let hierbij op het aantal jaren dat een bedrijf dividend heeft uitgekeerd en de financiële positie van het bedrijf. 


Mijn beleggingsstrategie

Ik loop er niet vaak mee te koop, maar mijn strategie is aardig succesvol. Ik versla al ruim 13 jaar de indexen met een simpele strategie. Ik deel ze niet per se in, in bovengenoemde categorieën. Dat hoeft ook niet.


Platgeslagen komt succesvol beleggen in aandelen op het volgende neer:


1. Koop sterke bedrijven met goed management

2. Betaal niet te veel

2. Spreid je risico en 

3. Beleg voor de lange termijn


Zo simpel is het. En onthoud goed: wanneer iets ingewikkeld is, betekent het niet dat het beter is, integendeel. Ik gebruik hier wel een checklist voor. Hieronder deel ik hem met je.


'Simplicity is the ultimate sophistication' zei Leonardo Da Vinci al.

Beleggingsstrategie

Zie hier het bewijs: Op de linker foto zie je Warren Buffett. Er staat niet eens een computer. Simpeler kan niet, Buffett leest veel en denkt vooral na over zijn beslissingen, meer hoeft hij niet te doen om succesvol te zijn.


Op de rechter foto zie je het kantoor van Lehman Brothers, net voordat ze in 2008 failliet gingen. Hoe kun je goede doordachte beslissingen maken als je taak zo ingewikkeld is dat je er 4 beeldschermen voor nodig hebt?


Checklist beleggingsstrategie

Als je wilt beginnen met beleggen kom je ontzettend veel troep tegen op de krochten van het internet. Wij willen iedereen slim en simpel aan het beleggen krijgen omdat het zoveel moois voor je kan doen. Ik heb daarom een checklist gemaakt zodat ook jij simpel kan beleggen. Klik hier om die gratis te zien. Wil jij ook toprendementen behalen? Schrijf je dan direct hieronder in voor mijn beleggersbrief. Je ontvangt om de week een gratis les voor meer beleggingssucces!


Comments


Wekelijks mijn inzichten ontvangen

Gemakkelijk een betere belegger worden?

Samen met 5.000+ lange termijn beleggers ontvang je mijn inzichten van die week, beleggerslessen, opvallende gebeurtenissen op de beurs en nog veel meer. Allemaal met het doel om jou een betere belegger te maken,  meld je hieronder helemaal gratis aan. 

 Inschrijving gelukt! Je kunt dit bericht nu sluiten 

mediamodifier_image-101.png
bottom of page