top of page

Top 20 boeken over beleggen (2024)

Vandaag gaan we in op 20 boeken over beleggen. Stuk voor stuk parels die jou helpen om een betere belegger te worden. Ook als je een beginner bent.


Beste boeken over beleggen

Boeken zijn geweldig. Ze leren je de lessen van de beste beleggers op aarde. En dat vaak voor maar twee tientjes. Ik las zelf ruim 500 boeken over beleggen en ben fan van dit concept. Ik geef jou vandaag m'n toppers zodat jij direct kunt starten met de beste boeken.


1. Aandelen selecteren als een pro

Aandelen selecteren als een pro is een boek over beleggen geschreven door mij. Het boek geeft inzichten voor de beginnende en gevorderde belegger, met praktische voorbeelden en tips. Het helpt jou om zelfstandig aandelen te selecteren en is de nummer 1 op de bestseller lijst van bol.com.


  • Naam: Aandelen selecteren als een pro

  • Beoordeling 4.8/5.0

  • Auteur: Rowan Nijboer

  • Prijs 21,992. De intelligente belegger

Echt een klassieker. Goed geschreven met tijdloze lessen over beleggen. De belangrijkste stukken hieruit heb ik eerder uitgelicht. Lees hier over de principes uit de intelligente belegger. Benjamin was de grondlegger van het waardebeleggen, leermeester van Warren Buffett.
3. De psychologie van geld

Een heerlijk geschreven boek. Gaat dieper in op de psychologie rondom geld. Dat helpt je echt om een betere belegger te worden. In de praktijk kan iedereen goed beleggen, in theorie heb je daar een goede mindset voor nodig. Morgan Housel helpt jou daarbij.
4. The Dhando investor

Geschreven door Pabrai. Echt een goede kerel die geïnspireerd is door Warren Buffett. Hij is bekend van het concept:

'heads I win, tails I don't lose much'.

Het principe waarbij je leert om beleggingen te vinden die weinig neerwaarts risico kennen.
5. The outsiders

Thorndike vertelt je hoe je een outsider CEO kan onderscheiden. Deze CEO's zorgen voor een beter rendement. Je kan ze herkennen door de fenomenale manier van kapitaalallocatie. Een must om te lezen wanneer je het management van een bedrijf wil beoordelen.
Boeken over beleggen voor beginners

Dit zijn boeken die geschikt zijn als je net begint met beleggen. De boeken zijn zo geschreven dat ze makkelijk weglezen, maar voldoende inhoud bevatten om beleggen beter te begrijpen.


6. Blondjes beleggen beter

In Blondjes beleggen beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. In dit boek laat zij zien hoe je simpel, in weinig tijd en op de manier die bij jou past kunt beleggen en je geld kunt laten groeien. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt.


Blondjes beleggen beter boek


7. Je leeftijd als goudmijn

Martien van Winden is heel zijn leven met beleggen bezig. Zo laat hij in heldere bewoordingen zien dat je met beleggen in solide aandelen zo vroeg mogelijk moet beginnen. Allemaal financieel onafhankelijk, is het motto.Je leeftijd als goudmijn boek


8. Leer beleggen als Warren Buffett

In dit boek komen Buffett’s inzichten uitgebreid aan de orde. Verder lees je meer over zijn onderscheidende lange termijn filosofie, hoe hij solide ondernemingen selecteert en hoe hij zich niet laat verleiden tot het beleggen in bedrijven die hij niet begrijpt.


Dat maakt dit boek waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. Ik sprak de auteur ook in een podcast. Luister hem hier.


Leer beleggen als Warren Buffett boek


9. Miljonair met een gewone baan

Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen.


Alles wat je volgens miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt is zelfdiscipline en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek. Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.


Miljonair met een gewone baan boek


10. Beleggen voor dummies

Aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod. Met behulp van het beleggingsplan leer je hoe je je geld kunt laten groeien.


Geschreven door Hans Oudshoorn, hoofddocent aan de Alex Academy en Peter Siks, beleggingstrainer bij Binck. Ze weten als geen ander wat de valkuilen voor (beginnende) beleggers zijn.


Beleggen voor dummies boek

Boeken over beleggen in aandelen

Hier weer echt wat favorieten van mij. Beleggen in losse aandelen is echt mijn ding. Deze parels steken er voor mij bovenuit.


11. De kaviaarformule

Vergeet crypto's. Vergeet short selling. Vergeet de gouden beurstips van je buurman. Koop enkel aandelen van sterbedrijven. Betaal er een eerlijke prijs voor. Doe daarna jarenlang niets terwijl de tijd zijn werk doet en je geld vermenigvuldigt. Dát is de kaviaarformule. Luc Kroeze zweert bij kwaliteitsbeleggen. In De kaviaarformule deelt hij zijn checklist voor succes.


De kaviaarformule boek


12. Nothing but net

Een heerlijk boek voor de tech beleggers onder ons. Mahaney vertelt over zijn lessen, hoe je de beste bedrijven vindt en hoe jij een tech portfolio kan opbouwen voor de lange termijn.


Nothing but net boek


13. One up on Wall Street

Peter Lynch vertelt jou welke voordelen jij als particulier hebt ten opzichte van de beste pro beleggers. De beste aandelen vind je namelijk zelf. Dat zijn vaak de kleine bedrijven. Ze hebben een aanzienlijk langere groeiweg en worden niet gevolgd door analisten. Lynch vertelt verder hoe je onderzoek doet naar zulke aandelen en de beste vindt.


One up on Wall Street boek


14. 100 baggers

100 baggers zijn aandelen die x100 gaan. Mayer onderzocht de afgelopen 50 jaar zulke wonderaandelen. Hij kwam tot de conclusie dat er een aantal gemeenschappelijke criteria zijn waaraan deze wonderaandelen moeten voldoen.100 baggers boek

Boeken over beleggen in ETF's

Hierbij de lijst met boeken over beleggen in ETF's. Deze is wat korter. Boeken die ook ingaan op ETF's zijn de hierboven genoemde boeken 'blondjes beleggen beter' en 'miljonair met een gewone baan'.


15. De hangmatbelegger

Indexfondsen en ETF's maken beleggen toegankelijker dan ooit. Met enkele muisklikken kun je een gespreide mand aandelen kopen. Die mand volgt een bepaalde markt, uitgedrukt in een index. Die passieve fondsen doen het vaak beter dan actief beheerde fondsen. En dat terwijl hangmatbeleggen eenvoudiger en goedkoper is. Ik schreef eerder al een stuk over ETF beleggen.


De hangmat belegger boek

16. De schitterende eenvoud van indexbeleggen

Ook een boek dat in gaat op indexbeleggen. Ze zien indexbeleggen als de norm. Zelf beleggen of dit aan een vermogensbeheerder geven doe je enkel als ze een beter rendement behalen dan de index.


Dat lukt mij en 20% van de beleggers. Wil je die strategie weten, klik dan hier. Liever indexbeleggen, hieronder zie je meer over het boek.


De schitterende eenvoud van indexbeleggen boek
  • Naam: De schitterende eenvoud van indexbeleggen

  • Beoordeling: 4.6/5.0

  • Auteur: Jacques Winterman

  • Prijs: 69,95

  • Klik hier om te bestellen


Beleggingsboeken bedrijven

Verder haal ik veel lessen uit geweldig geschreven boeken over beleggen in bedrijven. Over deze bedrijven wordt geschreven door insiders van de industrie. Ze helpen je het bedrijf helemaal te doorgronden. Deze toppers lazen weg als een roman.


17. De machine: Booking

Drie NRC-journalisten hebben Booking.com doorgrond. Dit is het niet eerder vertelde verhaal van de opkomst, hoogtij en het morele verval van Booking, vol feesten, uit de hand gelopen internetexperimenten, bedrogen aandeelhouders en ruzies in de boardroom.


Het is ook het verhaal van een bedrijf dat een weergaloze online geldmachine bouwde. En in de eeuwige zucht naar meer, de mensen achter de machine vergat.Booking boek de machine


18. Focus ASML

Marc Hijink volgde ASML jarenlang van binnenuit. Hij sprak intensief en wereldwijd met alle hoofdrolspelers in het ASML-netwerk, van oud-medewerkers, toeleveranciers en chipfabrikanten, tot politici en critici. Het resultaat is een toegankelijk geschreven reis door de techwereld, van Azië tot Arizona, langs cleanrooms en boardrooms, tot in de achterkamertjes in Washington aan toe.Focus boek asml19. Elon musk

Isaacson vertelt in deze biografie het verrassende insider verhaal van een van de meest fascinerende en controversiële ondernemers van deze tijd: Elon Musk.Elon musk boek Walter isaacson


20. Netflix: Dat gaat nooit lukken

Marc Randolph is medeoprichter en eerste CEO van Netflix. Hij is een icoon in Silicon Valley en heeft ruim veertig jaar ervaring als ondernemer. Nog steeds geeft hij advies aan start-ups. In dit boek lees je z'n lessen en de oprichting van Netflix.


Netflix boek dat gaat nooit lukken

Conclusie boeken over beleggen

Je kent nu alle beste boeken over beleggen. Hierdoor kan je de focus leggen op deze boeken en zo beter worden in dit mooie spelletje. Heb je nog niet voldoende en zoek je een laagdrempelige manier om meer te leren? Lees dan snel verder.


Meer info beleggen boek

Boeken zijn lekker om te lezen, maar soms lastig om door te komen. Om de week schrijf ik een gratis brief over beleggen om jou op weg te helpen. Hierdoor word jij een betere belegger. Schrijf mij gratis in.
Comments


Wekelijks mijn inzichten ontvangen

Gemakkelijk een betere belegger worden?

Samen met 5.000+ lange termijn beleggers ontvang je mijn inzichten van die week, beleggerslessen, opvallende gebeurtenissen op de beurs en nog veel meer. Allemaal met het doel om jou een betere belegger te maken,  meld je hieronder helemaal gratis aan. 

 Inschrijving gelukt! Je kunt dit bericht nu sluiten 

mediamodifier_image-101.png
bottom of page