top of page

Top 20 boeken over beleggen (2024)

Vandaag gaan we in op 20 boeken over beleggen. Stuk voor stuk parels die jou helpen om een betere belegger te worden. Ook als je een beginner bent.


Beste boeken over beleggen

Boeken zijn geweldig. Ze leren je de lessen van de beste beleggers op aarde. En dat vaak voor maar twee tientjes. Ik las zelf ruim 500 boeken over beleggen en ben fan van dit concept. Ik geef jou vandaag m'n toppers zodat jij direct kunt starten met de beste boeken.


1. Aandelen selecteren als een pro

Aandelen selecteren als een pro is een boek over beleggen geschreven door mij. Het boek geeft inzichten voor de beginnende en gevorderde belegger, met praktische voorbeelden en tips. Het helpt jou om zelfstandig aandelen te selecteren en is de nummer 1 op de bestseller lijst van bol.com.


  • Naam: Aandelen selecteren als een pro

  • Beoordeling 4.8/5.0

  • Auteur: Rowan Nijboer

  • Prijs 21,992. De intelligente belegger

Echt een klassieker. Goed geschreven met tijdloze lessen over beleggen. De belangrijkste stukken hieruit heb ik eerder uitgelicht. Lees hier over de principes uit de intelligente belegger. Benjamin was de grondlegger van het waardebeleggen, leermeester van Warren Buffett.
3. De psychologie van geld

Een heerlijk geschreven boek. Gaat dieper in op de psychologie rondom geld. Dat helpt je echt om een betere belegger te worden. In de praktijk kan iedereen goed beleggen, in theorie heb je daar een goede mindset voor nodig. Morgan Housel helpt jou daarbij.
4. The Dhando investor

Geschreven door Pabrai. Echt een goede kerel die geïnspireerd is door Warren Buffett. Hij is bekend van het concept:

'heads I win, tails I don't lose much'.

Het principe waarbij je leert om beleggingen te vinden die weinig neerwaarts risico kennen.
5. The outsiders

Thorndike vertelt je hoe je een outsider CEO kan onderscheiden. Deze CEO's zorgen voor een beter rendement. Je kan ze herkennen door de fenomenale manier van kapitaalallocatie. Een must om te lezen wanneer je het management van een bedrijf wil beoordelen.
Boeken over beleggen voor beginners

Dit zijn boeken die geschikt zijn als je net begint met beleggen. De boeken zijn zo geschreven dat ze makkelijk weglezen, maar voldoende inhoud bevatten om beleggen beter te begrijpen.


6. Blondjes beleggen beter

In Blondjes beleggen beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. In dit boek laat zij zien hoe je simpel, in weinig tijd en op de manier die bij jou past kunt beleggen en je geld kunt laten groeien. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt.


Blondjes beleggen beter boek


7. Je leeftijd als goudmijn

Martien van Winden is heel zijn leven met beleggen bezig. Zo laat hij in heldere bewoordingen zien dat je met beleggen in solide aandelen zo vroeg mogelijk moet beginnen. Allemaal financieel onafhankelijk, is het motto.Je leeftijd als goudmijn boek


8. Leer beleggen als Warren Buffett

In dit boek komen Buffett’s inzichten uitgebreid aan de orde. Verder lees je meer over zijn onderscheidende lange termijn filosofie, hoe hij solide ondernemingen selecteert en hoe hij zich niet laat verleiden tot het beleggen in bedrijven die hij niet begrijpt.


Dat maakt dit boek waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. Ik sprak de auteur ook in een podcast. Luister hem hier.


Leer beleggen als Warren Buffett boek


9. Miljonair met een gewone baan

Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen.


Alles wat je volgens miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt is zelfdiscipline en een handige manier om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek. Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.


Miljonair met een gewone baan boek